Doorgaan naar inhoud

Sale - Korting op E-bikes

Sale - Korting op E-bikes

Zo bescherm je jouw fietsaccu tijdens de gure wintermaanden

Zo bescherm je jouw fietsaccu tijdens de gure wintermaanden

Kouder weer heeft op van alles invloed, zo ook op jouw fietsaccu. Hoe kun je er het beste mee omgaan en waar moet je tijdens koude en natte omstandigheden allemaal op letten? Met onze handige tips ben je perfect voorbereid op de aankomende winter!

Aangenaam warm

Kouder weer heeft een negatief effect op accu’s. Als ze te lang in een te koude omgeving liggen kunnen ze diep ontladen en worden ze onbruikbaar. Dit wil je natuurlijk niet hebben, want een nieuwe accu kan je zomaar 600 euro kosten. Bewaar daarom je accu in koudere periodes op een droge en warme plek. Dit kan soms betekenen dat je de accu van je elektrische fiets af moet halen om het binnenshuis op te bergen. Zorg er wel voor dat de accu eerst voor de helft is opgeladen voordat je dit doet, anders kun je alsnog last krijgen van diepontlading. Let er wel op dat de temperatuur binnen ook weer niet te hoog wordt.

De beste temperatuur voor een accu is tussen de 0 en 20 graden, kamertemperatuur dus.
Alles daarboven of daaronder zal de levensduur verkorten.

Niet leeg, niet vol, maar halfvol

De kwaliteit van de accu kan afnemen als het te lang niet wordt gebruikt, en dat wil je natuurlijk niet hebben! Het is daarom slim om minimaal één keer per maand te controleren of je accu nog voldoende is opgeladen. Voldoende betekent in dit geval voor de helft. Het is niet de bedoeling dat de accu helemaal leeg of juist helemaal vol zit, want in beide gevallen resulteert het in slijtage. Nog beter is het om ook tijdens de koudere maanden toch te blijven fietsen. Dan blijft de accu op z’n best!

Regenschade

Een accu kan ook kapot gaan door regen. Dit geldt niet voor een normale bui, maar als je fiets langdurig in de regen staat kan er teveel vocht in de accu komen. Zorg dus dat jouw fiets zoveel mogelijk op een droge plaats gestald wordt. Is dit echt niet mogelijk, dan kun je het beste je accu uit de fiets halen of een goede beschermhoes gebruiken.

In het kort

Wij raden je dus aan om je accu zoveel mogelijk te beschermen tegen kou en regen. Zorg ervoor dat het voor de helft is opgeladen, bewaar het vervolgens bij kamertemperatuur, en bescherm het zoveel mogelijk tegen water! En blijf vooral fietsen. Dat is gezond voor jou én voor je accu!

Heb je een vraag over jouw fietsaccu? Wij staan je graag persoonlijk te woord. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom.

Ik heb een vraag over mijn fietsaccu
Volgend artikel Bescherm jezelf met een Abus fietshelm