Doorgaan naar inhoud

Sale - Korting op E-bikes

Sale - Korting op E-bikes

Zo start je het fietsseizoen optimaal

Zo start je het fietsseizoen optimaal

Heerlijk! Langere dagen, warmere temperaturen. De natuur maakt zich klaar voor een nieuw seizoen. Jij ook? Met onze tips helpen wij je graag op weg, naar een onvergetelijk fietsseizoen!

Check, dubbelcheck

Het liefst spring jij bij de eerste zonnestraal meteen je e-bike op. Stop! Wij snappen je enthousiasme, maar controleer alsjeblieft eerst even je fiets. Zijn de banden in de juiste spanning? Doen de remmen het voldoende? Is je accu opgeladen? Wanneer je in de winter niet veel hebt gefietst, is het verstandig om alles even na te lopen. Dat scheelt onderweg weer een belletje naar de pechhulp.

Oei, zadelpijn. Zo voorkom je het!

Wanneer je al een aantal kilometers erop hebt zitten, kun je last krijgen van zadelpijn. Vervelend natuurlijk, maar gelukkig bestaat hier een oplossing voor.

Hoe ontstaat zadelpijn?
Aan de onderkant van je bekken zitten zitbotjes. Als je zit en fietst, dragen deze botjes het lichaamsgewicht. Hierdoor kunnen de botjes een hoge druk opvangen. De meest voorkomende reden voor zadelpijn is dat je een te smal zadel hebt. De zenuwen rondom de zitbotten raken dan bekneld door de druk van het lichaamsgewicht.

De oplossing voor zadelpijn
Hoe zorg je er dan voor dat je zitbotjes niet bekneld raken? De oplossing hiervoor is om de afstand tussen de zitbotjes in relatie tot de zitpositie op te meten. Hierdoor kun je de optimale zadelbreedte vaststellen. De zadelbreedte verschilt per persoon. Het belangrijkste is dat een zadel de twee zitbotjes goed ondersteunt, het zadel moet dus niet te breed of te smal zijn. Heb je vaak last van zadelpijn? Kom langs in de showroom voor een persoonlijke meting. Onze fietsexperts helpen je graag. Liever eerst het assortiment bekijken? Wij verkopen allerlei soorten zadels van diverse merken, zoals SQlab, BBB en brooks.

Ik wil een zadelmeting Bekijk assortiment zadels

“Als e-bike specialist willen we onze klanten de ultieme fietsbeleving geven”

De mooiste fietsroutes in het Groene Hart

Heb je jouw e-bike gecontroleerd? Dan ben je er helemaal klaar voor! “Als e-bike specialist willen we onze klanten de ultieme fietsbeleving geven. Daarom hebben we een aantal mooie fietsroutes uitgezocht”, aldus Jeroen Hoogeveen. Alle fietsroutes starten vanuit Gouda. Download de gekozen route en print deze uit. Zo kun jij de prachtige omgeving van Gouda en het Groene Hart op de fiets ontdekken.

Download een fietsroute

Vorig artikel Bescherm jezelf met een Abus fietshelm
Volgend artikel Fietskleding voor de dagelijkse e-biker