Doorgaan naar inhoud

Sale - Korting op E-bikes

Sale - Korting op E-bikes

 

Speed pedelec regels op een rij

GRATIS VERZENDING

Bij onderdelen vanaf €100,-

PROEFRIT

Kom snel eens langs!

SHOWROOM

Bezoek onze showroom

TWEEWIELERWINKEL

Van het jaar 2021

De speed pedelec is meer dan een elektrische fiets. Daarom gelden er voor het rijden op een speed pedelec regels die niet gelden voor het besturen van normale e-bikes. Wilt u een speed pedelec kopen? Hoogeveen Fietsbeleving heeft speed pedelecs van meerdere bekende merken in het assortiment.

De ondersteuning van e-bikes is tot de snelheid van 25 kilometer per uur begrensd . De speed pedelec regels schrijven een maximum snelheid van 45 kilometer per uur voor. Dat is dezelfde maximum snelheid als die voor bromfietsers geldt. Daarom is voor het besturen van een speed pedelec een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) verplicht. Dat is handig om te weten als u een speed pedelec kopen gaat. U mag ook op een speed pedelec rijden als u een motorrijbewijs (rijbewijs A) of autorijbewijs (rijbewijs B) heeft.

Neem contact op

Speed pedelec regels

Het hebben van een (bromfiets)rijbewijs is niet de enige verplichting voor het rijden op een speed pedelec. Net als op een bromfiets bent u ook verplicht een helm te dragen. Er zijn speciale goedgekeurde speed-pedelec-helmen, maar u mag ook een goedgekeurde bromfietshelm dragen. In het verkeer gelden voor de speed pedelec regels betreffende de snelheid en de plaats op de weg. U moet met de speed pedelec op de zogenoemde fiets/bromfietspaden rijden en anders op de rijbaan. Op fietspaden die niet geschikt zijn voor bromfietsers, mag u ook niet met een speed pedelec rijden.

Behalve een helm moet uw snelle e-bike ook aan de volgende speed pedelec regels voldoen. De speed pedelec moet voorzien zijn van een geel kenteken, een achteruitkijkspiegel, verlichting en rode en witte/gele reflectoren. De achteruitkijkspiegel moet aan de linkerzijde van het stuur zitten.

Speed pedelec kopen

Bij Hoogeveen Fietsbeleving hebben wij speed pedelecs van meerdere bekende merken in ons assortiment. Bekijk in onze zaak in Gouda de verschillende modellen van Riese en MüllerStromer en Qwic. Riese en Müller staat bekend om innovatie en optimalisatie. Met 15 modellen e-bikes heeft het Duitse fietsenmerk voor ieder type fietser een elektrische fiets. Elk model e-bike van Riese en Müller is als speed pedelec verkrijgbaar. Wilt u direct een speed pedelec kopen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Speed pedelec regels: rijbewijs AM

Is uw werk net wel, net niet op fietsafstand vanaf huis? Dan kunt u nu de speed pedelec kopen voor woon-werkverkeer. Zo bent u niet afhankelijk van openbaar vervoer of hoge brandstofprijzen. Is een speed pedelec handig als snelle elektrische fiets voor scholieren? Voor de meeste middelbare scholieren is het door de speed pedelec regels geen optie; Een bromfietscertificaat (rijbewijs AM) is vereist en daarvoor geldt de minimale leeftijd van 16 jaar. Bij Hoogeveen Fietsbeleving hebben wij een ruim assortiment e-bikes waar scholieren volop keuze hebben; van stijlvolle stadsfietsen tot sportieve toerfietsen.

Kom langs in Gouda!

Bent u nu helemaal overtuigd dat u een speed pedelec kopen wilt? Kom dan langs in de winkel van Hoogeveen Fietsbeleving in Gouda of neem vrijblijvend contact met ons op. Jim Hoogeveen begon de rijwielzaak uit een passie voor fietsen. Ruim dertig jaar geleden opende de vader van de huidige eigenaar Jeroen Hoogeveen zijn eigen fietswinkel. Jim was vanuit het wielrennen in de fietswereld terecht gekomen. Bij Hoogeveen Fietsbeleving weten wij dat de fiets meer is dan alleen een vervoersmiddel. Met een fiets blijft u in beweging en ontdekt u gebieden en wegen; de fiets geeft een gevoel van mobiliteit en vrijheid.

Bekijk ons assortiment

Wat zeggen onze klanten

Wat een fijne winkel. Ruim assortiment aan elektrische fietsen, kennis van zaken en goede service.

Jan Matthijs

Bij Hoogeveen een elektrische fiets aangeschaft waarbij het advies, persoonlijke benadering en de nagekomen afspraken erg goed zijn overgekomen.

Henk

Er wordt veel tijd voor je genomen om alles uit te leggen bij een keuze voor een fiets kopen. De fietsen waren snel leverbaar, en binnen een week konden we fietsen.

Petra

Hoogeveen Fietsbeleving

Contactgegevens

Goudvlinderstraat 2-4
2805 KL Gouda
» Routeplanner

TELEFOON 0182 - 513 189
E-MAIL info@hoogeveen-gouda.nl

Openingstijden

DINSDAG: Winkel open van 08:30 tot 17:00 uur. Werkplaats tot 18.00 uur
WOENSDAG: Winkel open van 08:30 tot 17:00 uur. Werkplaats tot 18.00 uur
DONDERDAG: Winkel open van 08:30 tot 17:00 uur. Werkplaats tot 18.00 uur
VRIJDAG: Winkel open van 08:30 tot 17:00 uur. Werkplaats tot 18.00 uur
ZATERDAG: Winkel en werkplaats open van 08:30 tot 17:00 uur.

Neem contact opBeleef onze showroom

Uit ervaring weten we dat fietsen goed bevallen wanneer mensen ze eerst uitproberen in de winkel. Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? Kom dan vooral langs in onze mooie showroom voor een échte fietsbeleving!

Kom langs in onze showroom