Doorgaan naar inhoud

Sale - Korting op E-bikes

Sale - Korting op E-bikes

Wat is voor jou de beste e-bike?

Wat is voor jou de beste e-bike?

Giant, Gazelle, Koga, Riese & Müller, Stevens, Stromer, Cortina, Urban Arrow, Qwic: tegenwoordig zijn er zoveel e-bikes! En ze zijn allemaal anders. Zo is er voor ieder wat wils. Maar als je niet veel weet van de verschillende merken, hoe weet je dan wat voor jou de beste e-bike is? Daarvoor ga je naar de e-bike specialist. Wij onderzoeken samen met jou welke e-bike bij je past.

De beste e-bike is voor iedereen anders

Eerlijk advies geven. Dat is de sleutel tot de aanschaf van de beste e-bike. Hoe geven we je eerlijk advies? Door de juiste vragen te stellen. Waar ga je de fiets voor gebruiken? Wanneer wil je de fiets gebruiken? Waar ga je fietsen? Hoelang wil je fietsen? Hoe goed is je conditie? Hoelang ben je? Hoeveel weeg je? Kun je gemakkelijk op- en afstappen? En niet onbelangrijk: wat is je budget? Aan de hand van dergelijke vragen komen we erachter welke fiets het beste past, wat voor motor je nodig hebt en hoe hoog de actieradius van je accu minimaal moet zijn.

Bekijk alle fietsen Neem contact op

“Er zijn mensen die voor de e-bike gaan om de file te ontwijken. Vaak kiest deze doelgroep voor een Speed pedelec van Stromer. Die kan een snelheid van tot wel 45 kilometer per uur bereiken. Voor ouders met kinderen kan de Urban Arrow een goede oplossing zijn. Dit is een elektrische bakfiets. Zelf heb ik die ook. Ik breng mijn kinderen er overal mee naartoe. Ik heb geen auto meer nodig!” aldus Jeroen Hoogeveen.

Achterwiel-, midden- of voorwielmotor?

De keuze voor de motor geeft ook de doorslag. “Men kiest tegenwoordig niet vaak meer voor een achterwielmotor. Maar wel voor een midden- of voorwielmotor. Hiertussen bestaan wezenlijke verschillen. Daarnaast bestaan er verschillen tussen de motormerken”, aldus Jeroen.

Een middenmotor heeft als voordeel dat je stabieler zit. Ook heeft deze motor sensoren bij de wielen. Heb je last van tegenwind? Rijd je een heuvel op? Dan zal hij meer ondersteuning geven. De voorwielmotor is ideaal als je weinig kracht hebt in je benen. Je krijgt met minimale inspanning, maximale ondersteuning.

BodyScanning voor het juiste frame

Naast vragen stellen is het belangrijk om te meten. Dit wordt ook wel BodyScanning genoemd en is geheel vrijblijvend als je een e-bike wilt. Met speciale meetapparatuur meten we de hoogte van de schouders en het bekken, en de lengte van de armen. Ook zoeken we uit welke zithouding je hebt. Aan de hand daarvan kunnen we het juiste frame bepalen en zijn we nog een stapje dichter bij de beste e-bike.

Proefrit maken

Uiteraard is een proefrit onmisbaar. Je koopt geen e-bike zonder hem te hebben uitgeprobeerd. Naast onze winkel ligt het Goudse Hout. Een prachtig park waar je een mooie testrit kunt maken. “Voor een proefrit stellen we 3 e-bikes beschikbaar. Dan kan een klant goed de verschillen ervaren en een juiste keuze maken”, aldus Jeroen. Hier kun je een afspraak maken voor een proefrit.

E-bike testdag

Een paar keer per jaar organiseren we een e-bike testdag. Als je wat wilt weten over elektrische fietsen is dit je kans. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en om proefritten te maken. Zaterdag 13 april was deze dag midden in het Goudse Hout. Alle e-bike topmerken stonden daar klaar voor de deelnemers. En na het testrijden was er tijd voor een hapje en drankje. Het was een gezellige dag!

Bekijk alle fietsen Neem contact op

Vorig artikel Welke soorten e-bikes zijn er?
Volgend artikel E-bike Testdag zaterdag 13 april