Doorgaan naar inhoud

Sale - Korting op E-bikes | Klanten beoordelen ons met een 8,9

Sale - Korting op E-bikes | Klanten beoordelen ons met een 8,9

Hoe werkt laden en onderhoud bij een elektrische fiets?

Hoe werkt laden en onderhoud bij een elektrische fiets?

Veel mensen die een e-bike willen kopen zitten met een aantal belangrijke vragen. Hoe werkt het laden? Hoelang kun je fietsen met een accu? Hoe gaat het onderhoud van een elektrische fiets in zijn werk? “Als klanten bij ons binnenkomen nemen we de tijd voor ze. Als e-bike specialist kunnen we hun vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Met name over de actieradius geven we iedere klant een uitgebreide voorlichting, zodat hij of zij een weloverwogen keuze kan maken”, aldus Jeroen Hoogeveen, van e-bike specialist Hoogeveen Fietsbeleving.

Hoe vaak moet je een elektrische fiets opladen?

Hoe vaak je een elektrische fiets moet opladen is van een paar zaken afhankelijk:

  • Hoe ver je ermee rijdt. De meeste accu’s moet je na gemiddeld 80 kilometer opladen. Als je 160 kilometer op een dag rijdt, betekent dit dat je hem meerdere keren op een dag moet opladen. Als je 20 kilometer op een dag rijdt, hoef je hem pas na 4 dagen op te laden. Je kunt de accu overigens ook op ecostand zetten om stroom te besparen.
  • Hoeveel actieradius je accu heeft. We hebben accu’s van 400 Wh, 600 Wh maar ook van 1.000 Wh. De ene accu is dus sneller leeg dan de andere.
  • Hoeveel gewicht je meeneemt. Mensen die zwaarlijvig zijn of veel spullen bij zich hebben doen over het algemeen minder lang met een accu.
  • De weersomstandigheden. Bij tegenwind gaat de accu sneller leeg.
  • De hellingsgraad. Rijd je de heuvel op, dan verbruikt je accu meer stroom.
  • De buitentemperatuur. Als het vriest verbruikt de accu meer stroom. Ook duurt het laden langer.

Als je accu leeg is, duurt het gemiddeld 4 tot 8 uur om hem helemaal op te laden. Dit is echter wel afhankelijk van welke soort accu je hebt. Hier kun je meer lezen over accu’s.

Wil je zo ver mogelijk rijden met een acculading?

Rij dan niet in een zware versnelling. Trap goed mee en kies een zo laag mogelijke stand voor de trapondersteuning. Verder is het belangrijk om te rijden met hard opgepompte banden en zo weinig mogelijk gewicht mee te nemen. Draag ook geen wijde kleding in verband met de luchtweerstand.

Bekijk alle e-bikes Plan een proefrit

Onderhoud elektrische fiets: onze oplossingen

Een elektrische fiets heeft veel dure onderdelen die onderhoud nodig hebben. Denk aan de accu en de motor. Als je bij ons een elektrische fiets koopt is de eerste onderhoudsbeurt gratis. Deze vindt 4 maanden na aanschaf plaats. Verder bieden we onze klanten het FietsZeker-pakket aan.

Jeroen: “Wij hebben zeer deskundige monteurs in de zaak rondlopen. Regelmatig volgen ze trainingen bij diverse e-bike merken, met als doel klanten te kunnen ontzorgen. We zijn als het ware een kenniscentrum voor de elektrische fiets. Hierdoor kunnen we onze klanten ook het FietsZeker-pakket aanbieden. Klanten hebben 5 jaar lang elk jaar recht op een onderhoudsbeurt en krijgen garantie op defecte onderdelen.”

We hebben 3 varianten van het FietsZeker-pakket: Goud, Zilver en Brons. Brons is de meest recente optie. Bij Goud en Zilver heb je recht op onderhoud, maar bij brons krijg je alleen garantie op onderdelen. De instap is net wat lager. Je verzekert je 5 jaar lang voor 5 euro in de maand.

Meer informatie?

Heb je meer vragen over e-bikes? Stel ze vooral. We zijn bereikbaar per telefoon, e-mail en via het contactformulier op de website. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij ons in Gouda binnen te stappen en een proefrit te maken.

Bekijk alle e-bikes Plan een proefrit

Vorig artikel Hoeveel kost een e-bike en hoe werkt leasen?
Volgend artikel Waarom een e-bike? De 5 meest voorkomende redenen