Doorgaan naar inhoud

E-bike Inruilweken tot € 2000 gegarandeerde inruil! | Klanten beoordelen ons met een 8,9

E-bike Inruilweken tot € 2000 gegarandeerde inruil! | Klanten beoordelen ons met een 8,9

Hoeveel kost een e-bike en hoe werkt leasen?

Hoeveel kost een e-bike en hoe werkt leasen?

E-bikes zijn een stuk duurder dan normale fietsen. Voor je beeldvorming: een normale Gazelle kost gemiddeld € 850,- en een e-bike Gazelle gemiddeld € 2.700,-. Een behoorlijk verschil in prijs. Dat komt doordat de e-bike dure onderdelen bevat, zoals een accu en een motor. Gelukkig zijn er tegenwoordig voordelige oplossingen, net zoals voor de elektrische auto.

Prijzen e-bikes

De prijzen van onze e-bikes lopen zeer uiteen. De voordeligste e-bikes van het moment zijn de Giant Ease en de Giant Triple X vanaf € 1.099,-.  De Speed pedelec is een stuk duurder. Deze kost gemiddeld € 5.000. Maar dan kun je wel net zo hard als een brommer. Verder hebben we hele mooie tweedehands e-bikes in ons assortiment. Bijvoorbeeld de Koga E-Comfort DN8, deze kost € 500,-.

E-bike financiering

Je kunt je e-bike financieren. Je betaalt dan een vast bedrag per maand om hem af te lossen. Tegenwoordig laten veel werknemers de werkgever voor de e-bike betalen. De werkgever betaalt dan een vast bedrag per maand, zodat jij voor niets kan deelnemen aan het woon-werkverkeer.

E-bike leasen

Als je een e-bike least is de leasemaatschappij de eigenaar. Als je dit via je werkgever laat lopen, kan dit je fiscaal voordeel opleveren. Tegenwoordig geldt er een lage bijtelling, net zoals voor de elektrische auto: slechts 7 procent. Dat is maar een paar tientjes in de maand.

Bekijk alle e-bikes Plan een proefrit

E-bike verzekeren

Wij verzekeren een e-bike bijna altijd tegen diefstal en schade. Verder bieden we onze klanten het FietsZeker-pakket aan. Voor een klein bedrag per maand hebben ze 5 jaar lang recht op een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ook krijgen ze 5 jaar lang garantie op onderdelen. “Om de levensduur van een e-bike te vergroten is het belangrijk dat er regelmatig gekeken wordt naar de motor en de accu. Dan kunnen we zaken bijstellen in de software”, aldus Jeroen Hoogeveen, van e-bike specialist Hoogeveen Fietsbeleving.

Advies nodig?

Wil je meer weten over de e-bike prijzen? Of heb je vragen over financieren, leasen of verzekeren? Stel je vraag per e-mail, telefoon of via het contactformulier. We helpen je graag. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij ons in Gouda langs te komen.

Bekijk alle e-bikes Plan een proefrit

Vorig artikel Maatregelen tegen Coronavirus
Volgend artikel Hoe werkt laden en onderhoud bij een elektrische fiets?